سایت سبزدلان گزیر

نسخه کامل: مصاحبه ویژه با چهره محبوب و دلسوز منطقه شیخ محمد علی خالدی
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.

bocho gezir

[CENTER]بسم الله الرحمن الرحیم

پس از یک ساله شدن سایت گزیر و استقبال همشهریان عزیزمان و در جهت بالا بردن سطح فرهنگی کاربران و آشنایی آنها با چهره های موفق و زحمت کش گزیر و منطقه , بر آن شدیم تا مصاحبه مفصلی با چهره ی محبوب و دلسوز منطقه
شیخ محمد علی خالدی(سلطان العلماء) ترتیب دهیم

[CENTER][تصویر: 2k877cf31b9e.jpg] [/CENTER][/CENTER][RIGHT]
1- لطفا خود را معرفی نمایید:
من محمد علی فرزند سلطان العلماء از اهالی بندر لنگه

2- در مسیر تحصیلی خود از کجا شروع کرده و چه مقاطعی را در چه جاهایی گذرانده اید ؟
من به اغلب کشورها سفر کرده ام به اروپا ،افریقا، امریکاوآسیا سفرهايی داشته و تحصیلات در مصر و هند و بندر لنگه داشته ام.اما زیاد در مورد تحصیلات خود اظهاراتی نمی کنم و در سوالاتی که حکومت از من می پرسد می گویم که تحصیلات ما فقط در حد خواندن و نوشتن است. اگر این دو کلمه کسی معنای آن را بفهمد خیلی است. چون اگر کسی می تواند بنویسد یعنی توانایی دارد کتاب را بنویسد و کسی که می تواند بخواند توانایی آن را دارد که همه کتابها را بخواند

3- الگوی شما در زندگی معنویتان کیست؟
الگوی واقعی ما در زندگی مرحوم سلطان العلماء می باشد چون که اولا حافظ قرآن بودند ودوم اینکه در حدیث هم حافظ بودند همانطور که می دانید در حدیث به کسی حافظ می گویند که صد هزار حدیث حفظ باشد و سوم اینکه در مذاهب اربعه یعنی هر چهار مذهب مفتی بودند و در تمام علوم استاد بودند و درس می دادند تمام علوم یعنی نحو، صرف،منطق و غیره، چیزی حدود 36 علم می شود و در همه استاد بودند. و ما همیشه تلاش داشتیم که بعد از ایشان جای ایشان را روشن نگهداریم

4- کدام قسمت از سخنان شیخ الاسلام شیخ عبدالرحمن سلطان العلماء بیشتر برای شما جالب بوده؟
ایشان کسی بودند که گذشته از مقام علمی در عبادت خدا هم جایگاه بالا داشتند مثلا ایشان از اول نیمه ى دوم شب برای عبادت به پا ایستاده بودند تا اذان صبح، این به طوری بود که همیشه شبها ادامه داشت و به یک شب خلاصه نمی شد و روزها هم هیچ وقت لبخند از لبان ایشان نمی افتاد همیشه شوخی می کردند و هر رشته ای در نظر بگیریم ایشان استاد بودند طبیب دارو ساز و در علم شرعی هم استاد بودندو همچنین نویسنده هم بودند. چیزی که باعث تاسف است اینکه تمام تالیفات شیخ از بین رفته، به این صورت بود که هر طلبه ای یک کتاب از پیش سلطان العلما می بردند و می گفتند از روی این می نویسیم و بر می گردانیم که اغلب اینها برنمی گرداندند. به همین دلیل این کتابها متفرق شدند.

5- بهترین خاطره که شما از مرحوم شیخ الاسلام شیخ عبدالرحمن سلطان العلماء رحمه الله دارید؟
بهترین خاطره اخلاق ایشان بود با همه کس خوب بودند احترام همه کس را نگاه می داشت همیشه سی یتیم در منزل داشت که آنها را اداره می کرد تا 15 سالگی که بعد از 15 ساگی آنها را مرخص می کرد منزل شیخ جای پیرزنها که چند تا یتیم داشتند بود

6- خاطراتی از زندگی که برای شما جذابیت بیشتری داشته را بیان نمایید؟
خاطرات خیلی زیادی دارم خاطرات حاج احمد کوهی و خاطرات خود سلطان العلماء و همچنین خاطرات خودم یکی هم که اگر به یاد داشته باشید وقتی که انقلاب شد، سه روز و سه شب زیر رگبار و گلوله بودیم خدا به ما خیلی رحم کرد من و خانواده ام در یک اتاق کوچک همه در حال قرآن خواندن روی سجاده بودیم و نمی توانستیم از اتاق خارج شویم که غذا تهیه نماییم فقط موز و پرتقالی که از قبل یک نفر برای ما تهیه کرده بود از همین ها استفاده می کردیم

7- اوقات فراغتی اگر داشته باشید چگونه آن را می گذرانید ؟
به مطالعه کتاب می پردازم و چیزی حدود دو کتابخانه دارم که بیشتر وقتها به کتاب خوانی روی می آورم

8- تجربه دبیری را چگونه ارزیابی می کنید و آیا در حال حاضر هم مشغول تدریس هستید یا خیر ؟
بله در حال تدریس هستم مدرسه دینی لنگه که دوباره باز می شود من در هفته چهار روز از طریق اینترنت درس می دهم در روز یکشنبه درس تفسیر دارم، روز دوم هم درس فقه دارم و روز سوم هم جواب سوال و روز چهارم هم دباره درس(اخلاق) دارم. در امارت هم(درمسجد بعداز نمازعشاء) مشغول تدریس هستم

9- مدرسه علوم ديني بندر لنگه سلطان علماء با شما رابطه دارد و نقش شما چیست ؟
نقش ما این این است که ما شافعی مذهب هستیم ما بر آن دقت می کنیم که این مذهب همیشه معقول باشد چون ما تابع این مذهب هستیم. هیچ کس حق ندارد در مورد مذهب خودمان اظهار نظر بکند. همانطور که می دانید که مذهب شافعی علمايى دارد همه درجه اول و مطرح، مثلا امام محمد غزالی که در عهد خودش در مناظره هايی که با ایشان مى شد همه تسلیم حرفهای ایشان می شدند. پس به این نتیجه می رسیم که چه مقام علمی والايی داشته اند. در گلستان سعدی آمده است که از اما محمد غزالی پرسیدند "چگونه بدین پایه رسیدى از علم؟ كفت:هر چه که ندانستم از پرسیدن آن ننگ نداشتم"

10- رابطه شما با شعر چگونه است؟بهترین بیتی را که تا بحال شنیده اید را بگویید. مرحوم پدرم هم شاعر و هم ناثر بودند. ولی خودم شعرهای زیادی ندارم . در مورد بهترین بیت باید بگم که خیلی بیتهای جالب وجود دارد یکی هم این است که از سرودهای محروم شیخ می باشد

شخصی بد ما به خلق می گفت
ما از بد کس نمی هراسیم
ما خوبی او به خلق می گوییم
تا هر دو دروغ بگوییم

و بیت دیگر هم از ایشان با یاد دارم:

نه مرا از دنیا حظی
نه در دین دولتی دارم
نه از ثروت مرا بهره
نه مال و مهنتی دارم
به هیچ وپوچ وبی معنی
در عالم شهرتی دارم

11- اوضاع کنونی جهان اسلام را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
اسلام دین خدامى باشد.وهمیشه خدا نگهدار آن است. مسلمانهاى امروز روش واقعی اسلام نگرفته اند. یکی از مهترین روش اسلام همبستگی است که یک شخص مسلمان باید تلاش بکند که با تمام مسلمانان همدست باشد. تا زمانی که خلافت عثمانی در دنیا بود تمام کشورهای اسلامی یک خلافت داشتند. یعنی از حد قطر بگیر تا حد الجزایر و تا اندونیزی همه تابع خلیفه عثمانی بودند. یعنی تمامی کشورهای اسلام دارای یک حکومت بودند. بعد از جنگ جهانی اول جوان هایی خیلی نادان بر خلاف خلیفه خودشان قیام وخلیفه را معذول کردند و در داخل حکومت به جنگ پرداختند به نفع آلمان،(جنگ آلمان با ایتالیا از یک طرف و فرانسه و انگلیس و امریکا از طرف دیگر)اینان به نفع آلمان جنگ را شروع کردند. متفقین که حزب فرانسه وامریکا و انگلیس بودند، سه هزار کشتی جنگی آوردند و چون آلمان به روسیه حمله کرده بود روسیه خیلی تحت فشار بود، خواستند که از ترکیه این سه هزار ادوات جنگی را به روسیه انتقال دهند اما موفق نشدند که این را به روسیه انتقال دهند و مجبور شدند از طریق ایران و بندر آبادان به کمک روسیه بشتابند و چون آلمان شکست خورد خلافت عثمانی هم جز شکست خورده ها شدند و تمامی تصرفات خود و نصف اروپا که توسط عثمانی ها مسلمان شده بود از دست دادند و همین باعث ضعیف شدن حکومت عثمانی شد و کشورشان هم به 65 تا 75 قسمت تقسیم شد در حالی که اول یک حکومت بودند و تا زمانی که دوباره اسلام بر خلافت واحدی بر نگردد موفقیت اولیه خود را بدست نخواهد آورد

12. بفرمائید تعریف یک جامعه ایده‌آل و موفق از دیدگاه شما چیست؟
حضرت رسول (ص) بر امتش دو مرشد قرار داده است یکی علم و یکی عقل ،یعنی امت محمد )ص) باید تابع این دو چیز باشند اگر چیزی که علم با آن موافق نیست دنبالش را نگیرند و اگر هم چیزی خلاف عقل است باید آن را کنار بگذارند پس جامعه ای در دنیا ایداه‌آل است که این دو تا را همراه داشته باشد که هم در علم پیشرفته باشد و هم در عقل .
یک زمانی می گفتند که ایران نیاز به یک پادشاه عاقل دارد و بعد که امیر کبیرآمد، خیلی به ايران خدمت کردند. ایشان می گفتند: ایران نه نیاز به یک پادشاه عاقل و نه نیاز به یک وزیر عاقل دارد بلکه ایران نیاز به یک ملت عاقل دارد. مثلا: کشور انگلستان همه ى کشور دست ملت آن کشور است. البته شاه دارند ولی شاه هیچ کاره است هر ملتی که بدین صورت باشد موفق است. جامعه باید دارای ملتی عاقل باشد. و مردم بايد بتوانند حرف خود را بزنند. به نظر من جامعه ای ایده‌آل است که دارای علم و عقل و توانای بیان داشته باشند و هیچ ترسی از بیان نداشته باشند

13- با عنایت به آیه «قل إن العزة لله و لرسوله و للمؤمنین» بفرمایید چرا امروزه مسلمین رو به ضعف و خواری پیش می‌روند
یکی از اسباب خواری مسلمین اينست که دنبال علم را نگرفته اند. امام شافعی می فرمایند :"من ارادالدنیا فعلیه بالعلم" ومن اراد الآخرة فعلیه بالعلم" ومن اراد الدنیا والاخرة فعلیه بالعلم" باید بنگریم جایگاه مسلمانان درعلم کجا است؟ دستور از امام شافعی است که اگر دنیا را می خواهید در علم است و اگر آخرت می خواهید در علم می توانید پیدا کنید اگر دنیا و آخرت هم می خواید باید دنبال علم بروید. من همیشه می گویم که سلیمان رو به خدا کرد و گفت :" یک پادشاهی را به من بده که گیر هیچ کس نیاید.خداوند جن و انس همه را در اختیار او قرار داد.اما دعاي رسول اكرم صلى الله عليه وسلم اين بود: رب زدني علما. هر جا که علم نباشد از بین خواهد رفت به هیمن خاطر هم است که مسلمین عقب افتاده اند وگرنه با هیمن حال هم اسلام خوب پیش می رود در حالی که تمام فشار دنیا روی اسلام است ولی اسلام پیش می رود. در اروپا یک اروپایی می نویسید که حال جمعیت اروپا 500 میلیون نفر است در حالی که 50 میلیون آن مسلمان هستند ایشان همچنین نوشته که اگر بدین صورت پیش برود بعد از 50 سال تمام اروپا به اسلام روی می آورند در حالی که نه تبلیغی است نه مبلغی با این وجود اسلام در حال پیشرفت است قبلا در بین نصارا هیچ مردی حق طلاق یک زن نداشت و بعد آنها به دلایلی که برایشان مشکل بود این موضوع از اسلام تقلید کردند به این صورت پیش می رود که احتمال دارد حق تقسیم میراث هم از مسلمانان تقلید نمایند در انگلیس به این صورت است که اگر شخصی فوت کرد تمام میراث آن به پسر بزرگتر خانواده می رسد کم کم مجبور می شوند که روشهای اسلامی در قوانین خود پیشه نمایند

14- به نظر شما نسل کنونی فرزندان و جوانان ما هر روز در روند علمی خود در حال پیشرفت هستند یا اینکه مانند گذشته شاهد نرساناتی در هر دوره هستیم ؟
نه در حال پیشرفت علمی هستند چون در همه جا دانشگاه و دسترسی به علم آسانتر شده است. بعد از انقراض خلافت عثمانی مسلمانها دگر مثل اول دنبال علم نمی رفتند و به همین دلیل است که عقب افتاده اند ولی 10 سالی است که دوباره از لحاظ علمی مسلمانان در حال پیشرفت هستند همانطور که مشاهده می کنید خیلی از مسلمانان به مقاطع علمی بالا دست یافته اند

15- به نظر شما جه کسی انسان موفقی است ؟
کسی که رضایت خدا را بدست بیاورد انسان موفق است. و کسی که راه خدا را پیشه نماید انسان موفقی می باشد. اسلام منحصر است بر دو کلمه "افعل" این کار را انجام دهید "لا تفعل" یعنی این کار را انجام ندهید. اگر بر اساس این دوکلمه هر کاری که خدا فرموده انجام دهید ، انجام دهد و هر کاری که خدا انسان را از آن منع فرموده انجام ندهد این باعث می شود که به سعادت برسد همانطور که همیشه گفته ام خداوند در برابر هر حرامی صد هزار حلال قرار داده است مثلا خمر حرام است در برابرش انواع نوشابه های گازدار و نوشیدنیهای غیر گاز دار اگر قرار باشد حساب نماییم چیزی حدود صد هزار می شود که خداوند در برابر خمر، حلال فرموده است. چقدر بدبخت است کسی که این همه حلال را کنار بگذارد و دنبال خمر بگیرد

16- نظر شما در مورد این آیه از قرآن چیست؟(من یهد الله فهو المهتد و من یضلل فلن تجد له ولیا مرشدا)
قرآن کلام خدا می باشد و هیچ وقت هم نمی توانیم بر قرآن اعتراض بگیریم و همیشه قرآن به بیان حقیقت می پردازد"من یهد الله فهو المهتد "خدا می فرمایید خود بنده چی می خواهد "و قل الحق من ربکم" در سوره الکهف و"فمن شاء فلیومن " ومن شاء فلیکفر" حالا کسی مشیّت هدایت دارد خدا به آن هدایت می دهد و کسی که مشیّت گمراهی دارد خدا او را به گمراهی می رساند. خداوند به بنده ى خود قدرت اختیار داده است که هر وقت میل دارد این را بدست بیاورد. کسی که اراده هدایت دارد خدا به آن هدایت می دهد کسی اراده شقاوت دارد خدا هم او را به شقاوت می رساند یعنی خواسته خود بنی آدم را اجابت می کند

17- گذشته گزیر از لحاظ فرهنگی و پیشرفت علمی چه تفاوتی با حال حاضر آن دارد ؟
در گذشته گزیر دارای علمايی برجسته بوده، خیلی در منطقه مطرح و دارای علم بودند و نفوذ فراوانی داشتند. همچون سید محمد امام که خودش یک عالم بزرگی بود و دیگر سید مصطفی سید عمر که عالم بسیار بزرگی بود و برای من هم درس می داد و دیگر سید مصطفی سید عبدالله و سید حسن سید عقیل این ها همه از علمای برجسته و مطرح منتطقه بودند. حال هم گزیر دارای علمايی هست که نزد خود ما تحصیل کرده اند.اما در کل گذشته گزیر دارای علمايى بیشتربود وتقوى و نفوذ بیشتری هم داشتند.

18-از نظر شما وام بانکی را چگونه تفسیر می کنيد؟:
ببنيد هر چیزی که برای زندگی خلایق احتیاج است خدا قرار داده که مجانی از آن استفاده نمایند و هیچ کس نمی تواند منحصر بکند فقط برای خودش مثلا : هوا، آب،خرما ، انسان می تواند با این سه چیز زنده بماند یعنی از هوا برای تنفس استفاده نماید و از آب و خرما برای رفع نیازهای غذایی خود اگر انسان قناعت نماید می تواند با این سه چیز زنده بماند. اما اگربخواهد تجملات به خرج دهند گرفتاری های بیشتری هم دارد.
شخصی وارد مسجد شد بچه ها برای قرآن خواندن در مکتب خانه بودند بعد از ظهر وقت نهار بود، بچه ها همه نهار های خود را بیرون آوردند که به خوردن نهار مشغول شوند یکی از بچه ها نان و حلوا همراه داشت و یکی دیگر نان خالی همراه داشت این که نان خالی همراه او بود به آن یکی که حلوا همراه داشت گفت که مقداری از حلوایی که همراه دارید به من بدهید در جواب گفت اگر تو راضی می شوی که من بند دور گردن تو بکنم و مثل سگ پارس بزنی ، مشکلی نیست من از حلوای خودم به تو می دهم در اول گفت که نه بعد که دید آن یکی در حال حلوا خوردن است، قبول کرد و گفت که قبول دارم این کار را انجام می دهم و آن شخص که اینها را مشاهد می کرد گفت که اگر به همان نان خالی قناعت می کرد خیلی بهتر بود پس به این نتیجه می رسیم که اگر انسان قناعت بکند هیچ وقت به ذلت نمی افتد این بیچارگی مردم در عدم قناعت می باشد از قدیم گفتند که "قناعت توانگر کند مرد را خبر کن حدیث جهانگرد را " اگر انسان قناعت بکند مرد توانگر می شود پس تحت هیچ عنوان وام گرفتن درست نمی باشد

19-چه صحبتی با جوانان دارید؟
صحبت ما و انبیا به جوانان این است که از خدا ترس داشته باشند. انسان بايد ازهیچ جيز نترسد بجز خدا، برای اینکه هر کس از خدا بترسد زندگی آن شخص رو به خیر است. و اگر راه های که به رضایت خداوند می رسد را دنبال نماید به سعادت دنیا و آخرت خواهد رسید.

20- در پایان بفرمائید راه برگشت به عزت و مجد از دست رفته چیست؟
برگشتن به آن که صحابه بر آن استوار بودند که در همه چیز قرآن را پیشوای خود قرار دهند در همه راه های زندگی با خدا باشند و خدا را از یاد نبرده و دستورات خدا را اجرا نمایند که خود باعث برگشت می شود
[/RIGHT][RIGHT][/FONT][/RIGHT][RIGHT][/RIGHT][RIGHT]با تشکر از[FONT=Arial] شیخ محمد علی خالدی سلطان العلماء به خاطر استقبال و همکاری که با سایت روستای گزیر داشتند. امیدوارم که از این نوع همکاری ها ادامه داشته باشد. [/RIGHT]
[CENTER]ممنون اقاي بچو گزیر از مصاحبه ی زیبایی که انجام دادین .. !!

و ان شاء الله حرف شیخ اویزه ی گوشمان باشد خصوصا مطلب اخر .. !!

جزاکم الله خیرا
[/CENTER]
بنازم دست مردان شناس،بحق شيخ سرو همه، رهبرمنطقه واسوه ى حسنه هستند درعلم وعمل. اكرامروزخبري ازدين ومذهب در منطقه مان است ازفضل خدا وبركت اين سرور است كه خداوند درعمروعملش بركت اندازد.سايت بابركت ودست اندركاران مخلص بابت اين مصاحبه تبريك عرض ميكنم وايدوارم كه ساير جوانان قدرعلمايى مثل اين عالم برجسته وباهمت بدانند.وازوجودشان استفاده نمايند.
بارک الله بر تو ای بچه ی گزیر،که رفتی به خدمت شیخ محبوب و دلیرمنور ساختی سایت گزیر به برکت شیخ کبیر با تشکر وقدردانی از شما ای بزرگوارواقعاً مصاحبه ای جالبی انجام دادید امید وارم که همیشه ادامه داشته باشد و بیشتر بپردازد به مسائل روز و شرعی

bocho gezir

با سلام خدمت دوست گرامی
راستش اگر واقعیت را بخوام بگم خیلی از دوستان بودند که ما را در این گزارش همکاری کردن یکی از دوستان(س.ح.ه) که بیشتر از همه همکاری کرد که به درخواست خودشان نامی از ایشان به میان نیاورده شد ایشان یکی از دوستانی بودند که تمامی زحمتهای این گرزارش را کشیدن
با تشکر
مهران نوشته شده توسط:بارک الله بر تو ای بچه ی گزیر،که رفتی به خدمت شیخ محبوب و دلیرمنور ساختی سایت گزیر به برکت شیخ کبیر با تشکر وقدردانی از شما ای بزرگوارواقعاً مصاحبه ای جالبی انجام دادید امید وارم که همیشه ادامه داشته باشد و بیشتر بپردازد به مسائل روز و شرعی
[HIGHLIGHT=#0070c0]سلام بر شما ودوستاني كه شما را همكاري كردند [/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#0070c0]بس من از خداوند منان طلب طول عمر شيخمان را دارم [/HIGHLIGHT]

مهمان

سلام بر دوستان گرامی
از سما بچه ی گزیر و تمامی همکارانتان بابت این مصاحبه ی مفید متشکرم،جزاک الله خیر،فی الدارین

مهمان

خداياراين شيخ بادايادرسي هم داردكه استفاده كنيم وكجا؟

مهمان

دست شما درد نكند خدا عمرش طولاني كند شيخ ذخر بر اين امت قرار بدهد
لینک مرجع