سایت سبزدلان گزیر

نسخه کامل: آيا گرفتن جايزه درست است؟(سوال ديني)
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.

سوال ديني

{EDITOR=
سلام
من امروز خواستم يك سوال بكنم كه خيلي كم از بزرگان در موردش يك جواب بدين
سوال:
آيا شخصي كه جايزه برده حالا هر مبلغي كه باشد آيا اين جايز است كه شخص اين جايزه را بگيرد و از آن استفاده نمايد يعني فكر كنيد شخصي 20 ميليون تومان از بانك جايزه برده است آيا اين شخص مي تواند از اين پول استفاده كند يا جايز نيست كه از آن استفاده كند و اگر نيست بايد با اين پول چي كار كند لطفا از بزرگان تقاضا دارم سوال را با دليل جواب دهند تا بهتر متوجه شويم
خدانگهدار
EDITOR}
{EDITOR=
با سلام خدمت مهمان عزیز
سؤالت رو بي زحمت واضحتر بنويس تا جواب واضح بگیری
بریم
EDITOR}

سوال ديني

{EDITOR=
بريم نوشته شده توسط:
با سلام خدمت مهمان عزیز
سؤالت رو بي زحمت واضحتر بنويس تا جواب واضح بگیری
بریم

سلام

در مورد سوال من كه شما عرض كرده بوديد بيشتر توضيح دهيد بايد بگم كه اول با يك مثال شروع مي كنيم

مثال:

اگر شخصي 20 ميليون تومان از بانك جايزه ببرد آيا اون شخص مي تواند از آن پول استفاده نمايد و يا نمي تواند استفاده نمايد اگر نمي تواند پس بايد با اين پول كه جايزه برده(20 ميليون تومان)چي كار كند لطفا جواب خود را با دليل اعلام نماييد و دليل خود را هم در موردش توضيح دهيد

خيلي ممنون

خدانگهدار

EDITOR}
بنظرم من اين شناس است وطناهي ندارد
زيرا كه با بول شما در بانك كار ميشود

من 2سال دوره حسابداري خواندم واصلا هم جايزه كناهي ندارد
مكر اينكه شما نخواهيد
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وبعد : من از دوست و كاربر محترم آقا/خانم"دوستدار" خواهشمندم قبل از اينكه در مسائلي كه در اون تخصصي ندارند سخن نرانند خاصتا اكر مسأله، مسأله دين باشد چرا كه عقوبت سختي به دنبال دارد همانطور كه الله مي فرمايد: "ولا تقولوا لما تصف السنتكم الكذب هذا حلال وهذا حرام لتفتروا على الله الكذب إن الذين يفترون على الله الكذب لا يفلحون"(نحل) .
"و براى آنچه زبان شما به دروغ مى پردازد مگوييد اين حلال است و آن حرام تا بر خدا دروغ بنديد زيرا كسانى كه بر خدا دروغ مى بندند رستگار نمى شوند".
اما درمورد جايزه گرفتن به ذات خود مشكل شرعي خاصي ندار مثلا ما در مسابقه مباحي شركت بكنيم وبرنده جايزه بشيم اما اگر در اين مسابقه يك امر غير مشروع مثل ربا يا قمار ويا هر امر غير شرعي ديگري همراه باشد مشاركت در اين مسابقه جايز نيست وجايزه گرفتن اين مسابقه نيز جايز نمي باشد
شما مثال بانك رو مطرح كرديد و همانطور كه براي همه روشن هست كه على الأقل در ايران هيچ بانكي از معاملات ربوي خالي نيست وبه همين خاطر استفاده از اين مال درست نيست
اما حال اگر ما اين جايزه رو گرفتيم ويعد متوجه شديم كه استفاده از آن درست نيست راه چاره چيست؟
بايد گفت كه من فتوايي رو از شيخ عبدالكريم محمدي شنيدم كه به نظر بنده فتاواي قابل قبولي هست وآنهم اينكه دنبال شخصي بگرديم كه وام وقرضهاي ربوي دامنگيرش شده و از گرفتن اينگونه اموال توبه كرده ولي امكانيت پس دادن اين وام رو ندارد اين مال رو به همجنين شخصي تقديم نماييم تا اينكه ما خود وزندگي خود رو به اينگونه اموال آلوده نكنيم
با تشكر بريم
لینک مرجع