سایت سبزدلان گزیر

نسخه کامل: آيا ثواب تلاوت قرآن به مردگان مي‌رسد؟
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
آيا ثواب تلاوت قرآن به مردگان مي‌رسد؟
س : آيا ثواب تلاوت قرآن به مردگان مي‌رسد؟و قرآن خواندن بر قبرستان‌ها براي مردگان تأثيري دارد؟ و آيا اين عمل از قرآن و سنّت صحيح ثبوتي دارد؟ و آيا پول‌گرفتن براي قرآن خواندن جايز است؟ و آيا جلسات قرآن‌خواني كه براي اموات مي‌گيرند، درست است؟ و آيا در تعزيه بايد سوره‌ي فاتحه و اخلاص و يا سوره‌اي از قرآن خوانده شود؟
ممنون از پاسختون خانم گل گزیر

ممنونم که شما حداقل جواب دادید

[تصویر: 105.gif]

123

[HIGHLIGHT=#fac08f][تصویر: 102.gif]جوابتان بر اساس علم نیست بلکه سؤال را با چند سؤال بی ربط جواب داده اید.[/HIGHLIGHT]
ببخشيد كدمون جواب من كه جوابي توي اين بخش نميبينم

ممنونم
با سلام و حمد خداوند متعال
قران اين كلام هميشه چاويد حضرت احديت نعمتي بيگران براي هدايت است آنهم نه به يك امت خاص يا يك مقطع زماني خاص محدود شده است . البته توفيق عمل به آن براي متقيان بيش از همه است.
خواندن قران اگر براي كسب فيض خود و ديگران و هدايت آنان باشد داراي اجر عظيمي است وگرنه در خود قران مجيد براي چيز ديگري اشاره نشده است
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وبعد:
نمي خواهم زياد درباره فضايل قرآن سخن بگوِيم ولی بايد بگم که قرآن کتابی است که خواندن هر حرف آن اجر و ثواب دارد و کتابی است که مفرح ذات وارواح است کتابی است که بهترين دوا وشفای مريضان است کتابي است که سر تاسر رحمت وهدايت و راه نجات را به ما می آموزد و....
اما در جواب اين سوال بايد گفت که اهل علم در اين مسأله دو قول معروف ومستدل دارند
وراجح و صحيح اين است که ثواب قرآن خواندن به مردگان می رسد
بدليل حديث صحيحي که پيامبر صلی الله عليه وسلم می فرمايد: اذا مات ابن آدم انقطع عمله الا من ثلاث صدقه جاريه او علم ينتفع به او ولد صالح يدعوا له
يعني هر شخصی که فوت مي کند از انجام هر عمل نيک که مشروع می باشد باز می ماند و دفتر اعمال او بسته خواهد شد مگر در سه چيز:
1- صدقه جارِيه(مثل اينكه شخص قبل از مرگ خود خانه يا هر جيزي كه مردم از اون قبل وبعد از فوت شخص استفاده كنند مثل وقف قرآن كتاب وغيره)
2- علمي كه مردم از اون استفاده كنند(مثل ياد دادن قرآن به مردم يا علم شرعي يا هر علمي كه در خدمت اسلام ومسلمانان باشد)
3- فرزند صالح ونيک (ويا هر كسي كه بچه كسي ديگه رو تربيت كنه وسرپرستي اون رو به عهده بگيره )
حال رسيدن ثواب قرآن خواندن به مردگان از چند وجه در اين حديث داخل مي شه
1- اين قرآني كه ما در اون تلاوت مي كنيم قرآني باشه كه اين شخص اون رو وقف كرده باشه
2- يا اينكه قرآن خواندن را اين شخص به ما ياد داده باشه
3- يا اينكه فرزند متوفي قرآن بخواند ويا هر كسي كه كه متوفي سربرستي اون رو به عهده گرفته باشه
ويه نكته كه مي خواستم ياد آور بشم كه بعضي ها بعد از فوت شخص سه روز يا بلاخره چند روز در مسجد مي نشينند ودر روز آخر هم ثوابش رو با يه فاتحه ودعا خواندن به روح ميت مي فرستند اين نو آوري هست كه نه از پيامبر ونه از صحابه ثابت نشده وهمجنين فرستادن ثواب به روح ميت باز اين نيز بدعتي است كه هيچ اصل واساس وبايه ای ندارد چرا كه اگر هر شخصي كه جزو سه قسمتي كه ذكر كرديم باشد به خودي خود ثواب خواندن قرآن به ميتش خواهد رسيد چه بخواهد وچه نخواهد( تأكيد مي كنم كه جزو سه قسمت باشد با شرط وشروطي كه ذكر كرديم)
در بايان خودم وشما رو يادآور مي شم به اينكه الله تبارك وتعالى ما را به خواندن قرآن وتدبر در آن امر فرموده وكساني كه در قران تدبر نمي كنند مورد خطاب قرار مي دهد ومي گويد كه آيا بر قلبانشان قفلهايي بسته شده است که نمی توانند در قرآن تدببر کنند ونيز ياد آور بشوم كه در همين قرآن الله ما را به صلاة وسلام ودرود فرستادن بر بيامبرش محمد امر مي فرمايد اللهم صلى على محمد وعلى أل محمد كما صليت على ابراهيم وعلى ال ابراهيم في العالمين انك حميد مجيد

(۲۷-۴-۱۳۸۶ ۱۰:۱۶ عصر)مجهول نوشته شده توسط: [ -> ]آيا ثواب تلاوت قرآن به مردگان مي‌رسد؟ س : آيا ثواب تلاوت قرآن به مردگان مي‌رسد؟و قرآن خواندن بر قبرستان‌ها براي مردگان تأثيري دارد؟ و آيا اين عمل از قرآن و سنّت صحيح ثبوتي دارد؟ و آيا پول‌گرفتن براي قرآن خواندن جايز است؟ و آيا جلسات قرآن‌خواني كه براي اموات مي‌گيرند، درست است؟ و آيا در تعزيه بايد سوره‌ي فاتحه و اخلاص و يا سوره‌اي از قرآن خوانده شود؟

باعرض سلام و خسته نباشيد, خدمت همكي

سوالات مفيدي برسيدي, و جواب قانع و ظاهرا كامل از اقاي بريم شنيديم

ولي بيشتر دوست دارم اقاي بريم رو با شخصيت حقيقيش بشناسم كه واقعا در جند موضوع ديني جواب قانع و كامل ارائه دادند.

متشكرم

با سلام خدمت آقای algezeer وعرض خسته نباشید

امیدوارم که این جواب ها مایه جلب رضای الله باشد

اما اینکه فرمودید من با اسم اصلی خودم وارد بشم

باید بگم که این اسمی هست که گزیری ها من رو با این اسم می شناسن همچنین توی خونه من رو با این اسم صدا می زنن وفکر کنم اغلب کاربرها من رو می شناسن

وباید بگم که من چون فقط سرخط سوال رو خونده بودم جواب رو کامل نداده بودم

قرآن خواندن بر قبرستان‌ها براي مردگان تأثيري دارد؟

باید بگم که این کار درست نیست وهیچ اصل واساس شرعی ندارد وبدعت می باشد چرا که اگر ثواب تلاوت قرأن اگر قرار باشد به مرده ما برسد نیاز به نشستن سر قبر نیست وهمچنین دعای خیر کردن برای مردهای ما از هر کجا که باشیم نفع وسودش به مرده خواهد رسید

و آيا پول‌گرفتن براي قرآن خواندن جايز است؟

باید بگم که اگر یک عمل در أن ثواب اخروی در کار باشد پول گرفتن از انجام این عمل بین علما اختلاف وجود دارد وصحیح اونه که اگر عمل انجام دادم تا پول را دریافت کنم جایز نیست ولی اگر شخص این عمل رو انجام بده وکسی یا گروهی نه بخاطر عمل بلکه بخاطر اینکه شخص می آید ووقت رو صرف این مسآله می کنه پولی به شخص می ده جایز است

حال اگر این عمل بدعت باشد وهیچ اصل واساس شرعی ندارد وشخص برای انجام آن متحمل گناه هم بشه خوب پولی رو که شخص از راه غیر شرعی راهی که با اصل و اساس شرعیت مخالف باشد به دست بیاره حرامه وجایز نیست

وهمانطور که گفتیم تشکیل جلسه هاییی برای قرآن خواندن جایز نیست

باید بگم که چه سوره ای بخونیم تا ثواب اون به مرده ما برسد تو این مسأله هیچ حدیث صحیحی یا حدیث حسنی وارد نشده وما هر حرفی رو از قرآن بخونیم ثوابش به مرده خواهد رسید (اگر مرده یکی از سه قسمتی که ذکر کردیم باشه)  

با تشکر 

بریم 

لینک مرجع